Aitoja ja paikallisia makuja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna.

Reseptivalikoimamme on laaja. Mustikkaa, piimä-mustikkaa, valkosuklaata, tervaa. Jokaisessa maussa on jokin paikallinen juttunsa. Marjat tulevat Pohjois-Karjalan metsistä, maito lähialueen maitotilallisilta. Jälleenmyyjiemme valikoimissa ja Makuvankkurin kyydissä on vaihteleva valikoima eri makuja.

Yleisimmät kysymykset

Askarruttaako jokin asia? Katso täältä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä, voit löytää niistä vastauksen.

Sokereilla on olennainen rooli jäätelöiden rakenteen luomisessa, joten jäätelö sisältää käytännössä aina jotakin sokeria. Suurimmassa osassa tuotteitamme käytämme ruokosokeria, glukoosisiirappia sekä rypälesokeria eli dekstroosia. Saatavissa on myös fruktoosilla makeutettua jäätelöä.

Jäätelön ja sorbetin raaka-aineet pastöroidaan valmistusprosessin aikana. Ainoastaan varmasti turvallisia ainesosia, kuten suklaalastuja ja makusiirappeja voidaan lisätä valmiiseen jäätelöön pastöroinnin jälkeen. Tuotteemme tutkitaan säännöllisesti laboratoriossa listerian ja monien muiden taudinaiheuttajien varalta. Jäätelömme ja sorbettimme ovat siis turvallisia, jopa suositeltuja raskauden ajan herkkuja!

Maito ja laktoosi

Maitopohjaiset jäätelömme valmistetaan raakamaidosta, joka sisältää luontaisesti laktoosia. Käyttämämme maito on homogenoimatonta tilamaitoa, jonka monet laktoosiyliherkkyydestä kärsivät kokevat olevan heille prosessoitua maitoa paremmin sopivaa.

Kermajäätelöt, joissa on vain vähän maitoa, kuten mansikkajäätelö sekä mustikka-piimäjäätelö sisältävät laktoosia vain n. 1% eli soveltuvat vähälaktoosiseen ruokavalioon.

Jogurttijäätelöt ovat kokonaan laktoosittomia. Sorbetit ovat ainesosiltaan maidottomia ja vegaanisia, mutta samoista tuotantovälineistä johtuen saattavat sisältää jäämiä maitotuotteista.

Gluteeni

Emme käsittele jäätelötehtaassamme viljatuotteita. Joidenkin raaka-aineidemme valmistajat käsittelevät, joten tuotteemme saattavat sisältää vähäisiä määriä jäämiä gluteenista.

Pähkinät

Käsittelemme jäätelötehtaassamme pähkinöitä tai pähkinäpitoisia tuotteita hyvin harvoin. Laitteet ja välineet puhdistetaan huolellisesti pähkinää sisältävien tuotteiden käsittelyn jälkeen. Tietyt raaka-ainetoimittajamme käsittelevät myös pähkinäpitoisia tuotteita, joten tuotteemme saattavat sisältää vähäisiä jäämiä pähkinöistä ja maapähkinöistä.

Soija

Emme käsittele soijapitoisia tuotteita jäätelötehtaassamme. Raaka-ainetoimittajien tuotevalikoimasta johtuen osa raaka-aineista saattaa sisältää jäämiä soijasta, joten tämä on mahdollista myös jäätelömme ja sorbettimme osalta.

Vastauksemme tähän.

Vastauksemme tähän.

Vastauksemme tähän.