Aitoja ja paikallisia makuja laadukkaista raaka-aineista valmistettuna.

Reseptivalikoimamme on laaja. Mustikkaa, piimä-mustikkaa, valkosuklaata, tervaa. Jokaisessa maussa on jokin paikallinen juttunsa. Marjat tulevat Pohjois-Karjalan metsistä, maito lähialueen maitotilallisilta. Jälleenmyyjiemme valikoimissa ja Makuvankkurin kyydissä on vaihteleva valikoima eri makuja.

Aito vaniljajäätelö

Vaniljajäätelömme on maustettu aidolla Madagaskarin vaniljalla. Valmistettu lähitilojen raakamaidosta.

Ainesosat: täysmaito, kerma, kananmunankeltuainen, sokeri, dekstroosi, glukoosisiirappi, rasvaton maitojauhe, madagaskarin vaniljauute 1%, vaniljauute, sakeuttamisaine (johanneksenleipäpuujauhe), vaniljan siemenet, suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 1024 kJ / 245 kcal, rasvaa 15,1 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 8,2 g, hiilihydraatteja 22,9 g, josta sokeria 20,1 g, proteiinia 4,6 g, suolaa 0,1 g

Irish Cream -liköörijäätelö

Pehmeän kermainen jäätelö aidolla irlantilaisella kermaviskiliköörillä. Valmistettu lähitilojen raakamaidosta. Alc 1%vol.

Ainesosat: täysmaito, kerma, kananmunankeltuainen, sokeri, Baileys®-viskikermalikööri 7% (alc. 17vol%), glukoosisiirappi, dekstroosi, rasvaton maitojauhe, sakeuttamisaine (gelatiini), suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 1030 kJ / 246 kcal, rasvaa 14,0 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,6 g, hiilihydraatteja 23,8 g, josta sokeria 19,9 g, proteiinia 4,8 g, suolaa 0,1 g

Lakritsijäätelö

Kauttaaltaan voimakkaan lakritsinen kermajäätelö. Valmistettu lähitilojen raakamaidosta.

Ainesosat: täysmaito, kerma, kananmunankeltuainen, glukoosisiirappi, lakritsitahna 9% (45% lakritsiuute, (45% lakritsi, glukoosisiirappi, vesi, suola), maissiglukoosisiirappi, vesi, sokeri, väri (emäksinen sulfiittisokerikulööri), luontainen aromi, sakeuttamisaine (karrageeni)), sokeri, rasvaton maitojauhe, sakeuttamisaine (johanneksenleipäpuujauhe), suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 922 kJ / 220 kcal, rasvaa 10,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 5,3 g,
hiilihydraatteja 27,7 g, josta sokeria 18,4 g, proteiinia 4,5 g, suolaa 0,1 g

Mangosorbetti

maidoton, vegaaninen

Eksoottisen hedelmän makean raikas maku runsaan hedelmäisessä sorbetissa. Mangoa 51%. Tuoreesta sitruunasta puristettua mehua.

Ainesosat: mangosose 51% (100% mangoa), vesi, sokeri, glukoosisiirappi, sitruunatäysmehu, sakeuttamisaihe (pektiini, johanneksenleipäpuujauhe)

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 605 kJ / 143 kcal, rasvaa 0,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,1 g, hiilihydraatteja 34,5 g, josta sokeria 24,1 g, proteiinia 0,4 g, suolaa 0,0 g

Mansikkajäätelö

vähälaktoosinen

Mansikkajäätelömme valmistetaan taatusti tuoreista, paikallisella marjatilalla samana aamuna poimituista ensiluokkaisista mansikoista. Mansikkaa huimat 56%.

Ainesosat: mansikka 56%, kerma, sokeri, dekstroosi, glukoosisiirappi, kananmunankeltuainen, rasvaton maitojauhe, sakeuttamisaine (johanneksenleipäpuujauhe), suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 736 kJ / 175 kcal, rasvaa 7,8 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,4 g, hiilihydraatteja 24,1 g, josta sokeria 21,3 g, proteiinia 1,9 g, suolaa 0,1 g

Minttujäätelö suklaalastuilla

Voimakkaan raikas minttujäätelö sisältää ihanan rapeita tummia suklaalastuja. Valmistettu lähitilojen raakamaidosta.

Ainesosat: täysmaito, kerma, kananmunankeltuainen, sokeri, minttutahna 8% (inverttisokerisiirappi, sokeri, väri (klorofyllikuparikompleksit), 5% luontainen minttuaromi), tummasuklaalastut 8% (sokeri, kaakaomassa 43%, kaakaovoi 7%, emulgointiaine (soijalesitiini), luontainen vanilja-aromi), glukoosisiirappi, dekstroosi, rasvaton maitojauhe, sakeuttamisaine (johanneksenleipäpuujauhe), suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 1045 kJ / 250 kcal, rasvaa 12,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6,6 g, hiilihydraatteja 30,4 g, josta sokeria 26,3 g, proteiinia 4,5 g, suolaa 0,1 g

Mustikka-piimäjäätelö

vähälaktoosinen

Mustikan hento maku saa piimän vienosta happamuudesta lisäpotkua. Pehmeän kermainen jäätelö valmistetaan pohjoiskarjalaisista marjoista.

Ainesosat: kerma, mustikka 17%, piimä 15% (rasvaton maito, hapate, d-vitamiini), kananmunankeltuainen, sokeri, dekstroosi, glukoosisiirappi, rasvaton maitojauhe, sakeuttaumisaine (johanneksenleipäpuujauhe), suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 1007 kJ / 241 kcal, rasvaa 14,1 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,5 g, hiilihydraatteja 24,0 g, josta sokeria 21,5 g, proteiinia 4,1 g, suolaa 0,1 g

Mustikkasorbetti

maidoton, vegaaninen

Reilusti pohjoiskarjalaisesta mustikkaa pehmeässä sorbetissa. Tuoreesta sitruunasta puristettu mehu. Mustikkaa 48%.

Ainesosat: mustikka 48%, vesi, sokeri, glukoosisiirappi, sitruunatäysmehu, sakeuttamisaine (pektiini, johanneksenleipäpuujauhe)

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 643 kJ / 152 kcal, rasvaa 0,1 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,0 g, hiilihydraatteja 35,9 g, josta sokeria 28,2 g, proteiinia 0,3 g, suolaa 0,0 g

Puolukka-jogurttijäätelö

laktoositon

Vähärasvainen ja raikas herkku, joka valmistetaan pohjoiskarjalaisten puolukkametsien aidoista antimista.

Ainesosat: laktoositon luonnonjogurtti 46% (pastöroitu maito, maitoproteiini, d-vitamiini, hapate), puolukka 25%, sokeri, glukoosisiirappi, sakeuttamisaine (pektiini, johanneksenleipäpuujauhe)

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 652 kJ / 154 kcal, rasvaa 1,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,7 g, hiilihydraatteja 33,5 g, josta sokeria 26,0 g, proteiinia 2,1 g, suolaa 0,1 g

Tervajäätelö

Kainuulaista tervaa lähitilojen raakamaidosta valmistetussa pehmeässä kermajäätelössä.

Ainesosat: täysmaito, kerma, kananmunankeltuainen, sokeri, tervasiirappi 7% (sokeri, tervauute, tärkkelyssiirappi, väri, sokerikulööri, happamuudensäätöaine (sitruunahappi), aromi), dekstroosi, glukoosisiirappi, rasvaton maitojauhe, sakeuttamisaine (johanneksenleipäpuujauhe), suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 1001 kJ / 239 kcal, rasvaa 13,1 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,1 g, hiilihydraatteja 26,1 g, josta sokeria 23,5 g, proteiinia 4,4 g, suolaa 0,1 g

Tuplasuklaajäätelö

Täyteläinen suklaajäätelö valmistetaan lähitilojen raakamaidosta ja höystetään herkullisilla tummasuklaalastuilla.

Ainesosat: täysmaito, kerma, kananmunankeltuainen, sokeri, 8% tummasuklaalastut (sokeri, 43% kaakaomassa, 7% kaakaovoi, emulgointiaine (soijalesitiini), luontainen vanilja-aromi), dekstroosi, fruktoosi, rasvaton maitojauhe, 3% vähärasvainen kaakaojauhe 10-12%, Madagaskarin vaniljauute, vaniljauute, karamelli (sokeri, glukoosisiirappi, kerma, voi), sakeuttamisaine (johanneksenleipäpuujauhe), suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 1012 kJ / 242 kcal, rasvaa 12,1 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6,5 g, hiilihydraatteja 26,8 g, josta sokeria 25,8 g, proteiinia 5,8 g, suolaa 0,1 g

Valkosuklaajäätelö

Jäätelöön sulatettu valkosuklaa tuo hienostuneen makean arominsa lähitilojen raakamaidosta valmistettuun pehmeään kermajäätelöön.

Ainesosat: täysmaito, sokeri, kananmunankeltuainen, kerma, dekstroosi, glukoosisiirappi, täysmaitojauhe, kaakaovoi, rasvaton maitojauhe, madagaskarin vaniljauute, vaniljauute, sakeuttamisaine (johanneksenleipäpuujauhe), emulgointiaine (soijalesitiini), luontainen vanilja-aromi, suola

Ravintosisältö per 100 g:
Energiaa 1008 kJ / 240 kcal, rasvaa 11,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6,0 g, hiilihydraatteja 29,4 g, josta sokeria 27,0 g, proteiinia 5,2 g, suolaa 0,1 g

Yleisimmät kysymykset

Askarruttaako jokin asia? Katso täältä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä, voit löytää niistä vastauksen.

Sokereilla on olennainen rooli jäätelöiden rakenteen luomisessa, joten jäätelö sisältää käytännössä aina jotakin sokeria. Suurimmassa osassa tuotteitamme käytämme ruokosokeria, glukoosisiirappia sekä rypälesokeria eli dekstroosia. Saatavissa on myös fruktoosilla makeutettua jäätelöä.

Jäätelön ja sorbetin raaka-aineet pastöroidaan valmistusprosessin aikana. Tuotteemme tutkitaan säännöllisesti laboratoriossa listerian, salmonellan ja monien muiden taudinaiheuttajien varalta.

Maito ja laktoosi

Maitopohjaiset jäätelömme valmistetaan raakamaidosta, joka sisältää luontaisesti laktoosia. Käyttämämme maito on homogenoimatonta tilamaitoa, jonka monet laktoosiyliherkkyydestä kärsivät kokevat olevan heille prosessoitua maitoa paremmin sopivaa.

Kermajäätelöt, joissa on vain vähän maitoa, kuten mansikkajäätelö sekä mustikka-piimäjäätelö sisältävät laktoosia vain n. 1% eli soveltuvat vähälaktoosiseen ruokavalioon.

Jogurttijäätelöt ovat kokonaan laktoosittomia. Sorbetit ovat ainesosiltaan maidottomia ja vegaanisia, mutta samoista tuotantovälineistä johtuen saattavat sisältää jäämiä maitotuotteista.

Gluteeni

Jäätelötehtaallamme käsitellään hyvin harvoin viljatuotteita ja silloinkin ainoastaan valmiita tuotteita kuten keksejä tai piparkakkuja, ei esimerkiksi pölyäviä jauhoja. Tilat ja laitteet puhdistetaan päivittäin erittäin perusteellisesti eikä viljatuotteita käsitellä samana päivänä, kuin ainesosiltaan viljattomia tuotteita. Joidenkin raaka-aineidemme valmistajat käsittelevät viljatuotteita samoilla tuotantolinjoilla, joten osassa tuotteitamme varoitamme gluteenijäämien mahdollisuudesta.

Pähkinät

Käsittelemme jäätelötehtaassamme pähkinöitä tai pähkinäpitoisia tuotteita hyvin harvoin. Laitteet ja välineet puhdistetaan huolellisesti pähkinää sisältävien tuotteiden käsittelyn jälkeen. Tietyt raaka-ainetoimittajamme käsittelevät myös pähkinäpitoisia tuotteita, joten tuotteemme saattavat sisältää vähäisiä jäämiä pähkinöistä ja maapähkinöistä.

Soija

Emme käsittele soijapitoisia tuotteita jäätelötehtaassamme. Raaka-ainetoimittajien tuotevalikoimasta johtuen osa raaka-aineista saattaa sisältää jäämiä soijasta, joten tämä on mahdollista myös jäätelömme ja sorbettimme osalta.

Vastauksemme tähän.

Vastauksemme tähän.

Vastauksemme tähän.